Élivo
Cardio Zero Blanco Made in Spain

Cardio Zero Blanco
Alc. 0,0% Vol. Certyfikat Halal

Produkcja Élivo Cardio Zero realizuje się ze szczególnym naciskiem na etapy, w których odbywa się ekstrakcja związków fenolowych z winogron do moszczu. Selekcja winogron pochodzących z winorośli ze stresu wodnego towarzyszy procesowi, który zwiększa ekstrakcję fenoli podczas procesu winifikacji i pozwala otrzymać Cardio Zero. Fermentacja następuje w warunkach temperatury kontrolowanej, co pozwala zwiększyć obecność aromatów szczepu. Dealkoholizacja zachodzi za pomocą układu ciśnieniowego w niskiej temperaturze, w którym wysokie ciśnienia łączą się z temperaturą 30ºC, aby sprawić, że etanol zmieni się w parę. Opary są ekstrahowane za pomocą wyciągu a reszta wina pozostaje w stanie płynnym bez etanolu. Na koniec Cardio Zero jest filtrowane i butelkowane.

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Szczep: Wino bezalkoholowe wydobyte przed dealkoholizacją z winogron szczepów Verdejo i Airén uprawianych w warunkach stresu wodnego.

Wygląd: Bardzo jasny, słomkowy, żółty kolor.

Zapach: Wyróżniają się nuty mineralne i aromaty typowe dla szczepu Verdejo, przede wszystkim zielone jabłko z nutami kopru.

Smak: Okrągły i złożony o świeżym smaku. Wyróżnia się byciem glicerynowym, o owocowych smakach i punkcie kwasowości.

Łączenie: Bardzo dobrze komponuje się z białym mięsem, sałatkami, rybami i owocami morza. Ponadto, dobrze pasuje do przystawek. Temperatura podawania: 6-8ºC.