Cardio Zero Tinto
Alc. 0,0% Vol.
Wytwarzanie Élivo Cardio Zero realizuje się ze szczególnym naciskiem na etapy, w których odbywa się ekstrakcja związków fenolowych z winogron do moszczu. Po usunięciu łodyg, przez 6 dni następuje maceracja przy udziale enzymów do maceracji. Połączenie wybranych szczepów winogron o wysokiej zawartości składników fenolowych, ich uprawa w stresie wodnym i maceracja konkretnymi enzymami, pozwala uzyskać wino o wysokiej zawartości składników fenolowych. Cardio Zero to wino stworzone przez Élivo, aby zaspokoić najbardziej wymagających konsumentów. W samym produkcie znajdujemy zmysłową przyjemność i czułość związków fenolowych winogron. Polifenole wspomagają w utrzymaniu dobrego stanu zdrowia układu sercowo-naczyniowego. Badania Élivo są zgodne z wynikami uzyskanymi przez kilka ośrodków badawczych (Circulation Research, Ramón Estruch, Szpital Kliniczny w Barcelonie, Instytut Zdrowia Carlosa III). Cardio Zero posiada wysokie stężenie polifenoli i jego regularne spożywanie może zmniejszyć agregację płytek krwi oraz zwiększyć rozszerzenie arterii, co zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Szczep: Wino bezalkoholowe wydobyte przed dealkoholizacją z winogron szczepów Mencía, Tempranillo i Garnacha Tintorera, uprawianych w warunkach stresu wodnego.
Wygląd: Wino o czerwieni granatu z fioletowymi refleksami. Wysoka warstwa, żywa i błyszcząca.
Zapach: Aromat dojrzałych czerwonych owoców, korzenny i mineralny. Przedstawia on intensywną złożoność aromatów, podkreśloną śliwkową głębią.
Smak: Wino bardzo kremowe, okrągłe, świeże, długie i zrównoważone. W ustach okazuje się mocne i trwałe, strukturyzowane, z żywymi taninami.
Łączenie: To wino odpowiednie, aby towarzyszyć wędlinom, serom i mięsom. Zalecane jest do dań z dziczyzny. Temperatura podawania: 14-16.