Élivo
Osteo Zero Tinto Made in Spain

Osteo Zero Tinto
Alc. 0,0% Vol. Certyfikat Halal

Zawiera Magnez

Zawiera magnez, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Wybór win pochodzących z winogron uprawianych na glebach granitowych o silnym drenażu pozwala Élivo wybrać winogrona o wysokiej koncentracji krzemianów i polifenoli. Krzemiany są wchłaniane z gleby granitowej przez korzenie winorośli i ostatecznie koncentrują się w winie OSTEO ZERO by Élivo w stężeniu około 40 mg/L. Wysoka pojemność drenażu gleby powoduje stres wodny winorośli, dzięki temu w rezultacie otrzymujemy wina o wysokim stężeniu polifenoli. Połączenie polifenoli i krzemianów to mieszanka, która okazała się niezbędna dla dobrego zdrowia kości, według badań własnych Élivo i różnych publikacji innych międzynarodowych grup badawczych w prestiżowych czasopismach naukowych (Czasopismo Biomaterials, numer 25, rok 2004. Czasopismo Am. J.Clin. Nutr., numer 89, rok 2009). Jest to źródło pochodzenia OSTEO ZERO by Élivo – produktu, który pomaga troszczyć się o zdrowie kości i zwalczać zagrożenia związane z osteoporozą.

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Szczep: Wino bezalkoholowe wydobyte przed dealkoholizacją z winogron szczepów Tempranillo (50%) i Garnacha (50%).

Wygląd: Ciemnoczerwone o intensywnym kolorze świeżych wiśni. Wysoka jasność i wysoka warstwa.

Zapach: Aromat z łagodną intensywnością z doznaniami czarnych owoców zmieszanych z aromatami balsamicznymi.

Smak: W smaku ciało średnie, ze znaczną kwasowością owocową, pikantną i silną, ze złagodzonymi taninami.

Łączenie: Dobrze komponuje się z daniami typu paella i pikantnymi potrawami takimi jak kuchnia chińska lub arabska.