Élivo
Élivo Zero Zero Deluxe Tinto Made in Spain

Élivo Zero Zero Deluxe Tinto
Alc. 0,0% Vol. Certyfikat Halal

Tworząc czerwone wino z alkoholem, będące podstawą Élivo Zero Zero Deluxe, pobiera się próbki winogron, które są kosztowane, aby określić odpowiedni dzień jego produkcji. Gdy winogrono znajdzie się w optymalnym momencie, odbywa się ręczne winobranie, a przed usunięciem łodyg winorośl jest selekcjonowana w piwnicy. Winogrona pozbawione łodyg wkłada się do zbiorników do maceracji, gdzie pozostają przez 3-4 dni w temperaturze kontrolowanej 14ºC. Po maceracji rozpoczyna się proces fermentacji poprzez wysiew drożdży. Fermentacja jest uzupełniana przez pompowanie, aby zapewnić strukturę i barwę. Po zakończeniu fermentacji następuje wyjęcie z kadzi i otrzymuje się młode wino, które jeżeli spełnia wymagania jakościowe do dealkoholizacji przechodzi następne etapy produkcji. Po wyjęciu z kadzi wino przechodzi proces dealkoholizacji, która odbywa się za pomocą układu ciśnieniowego w niskiej temperaturze, w której wysokie ciśnienie łączy się z temperaturą 30ºC, aby odparował etanol. Opary są ekstrahowane za pomocą wyciągu, a reszta wina pozostaje w stanie płynnym bez etanolu. Po dealkoholizacji produkt zatrzymuje się w procesie częściowej winifikacji i w tym celu umieszcza się 60% wina w beczkach z francuskiego dębu, które następnie zostanie pozbawione alkoholu. Leżakowanie w beczkach trwa od 4 do 6 miesięcy i odbywa się ciągły proces stabilizacji, który sprawia, że wino bezalkoholowe nie ulega degradacji w beczkach, mimo że nie zawiera etanolu. Proces ten tworzy strukturę smaku. Wreszcie odbywa się końcowy proces kupażu win pochodzących z fermentacji i młodych win, aby otrzymać produkt delikatny, o odpowiedniej strukturze, który jest gotowy do butelkowania.

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Szczep: Wino bezalkoholowe wydobyte przed dealkoholizacją z winogron szczepów Tempranillo (60%) i Cabernet Saugvinon (40%).

Wygląd: Kolor świeżych wiśni z silnymi fioletowawymi obwódkami wyższej warstwy. Odzwierciedla silne światło, wskazuje jego blask i ukazuje czyste oblicze.

Zapach: Apetyczny aromat owocowy z przejawami szczepu cabernet. Przedstawia mieszankę zapachów oznaczających jego aromatyczną kompleksowość, zwraca uwagę na zapach dojrzałych czerwonych owoców, który na końcu pozwala się zidentyfikować jako aromat kawy. Całość pozostaje zharmonizowana przez subtelne akcenty dębu.

Smak: Aksamitne i słodkie z lekko zaznaczoną taniną i charakterystyczną kwasowością, które sprawia, że jest lekkie i przyjemne. Podobnie jak w zapachu, zaznaczają się smaki owocowe połączone przez otulającą i przyjemną strukturę taninową. Taniny są delikatne, gładkie i zaznaczają się na podniebieniu. Przedstawia owocowy aromat retronosowy i przyjemny wewnętrzny posmak, w którym są obecne te same aromaty co w zapachu. To produkt zdrowy, naturalny, bardzo przyjemny w zapachu i w smaku.

Łączenie: Przygotowaliśmy ten produkt, aby towarzyszył Twoim codziennym, ulubionym posiłkom. Może być również konsumowany samodzielnie jako przedpołudniowa lub popołudniowa przekąska, gdyż zapewnia bardzo małą ilość kalorii i dba o Twoją linię.